Diere

Wildcat verspreiding in Spanje

Pin
Send
Share
Send
Send


As u 'n persoonlike verbinding het, soos tuis, kan u 'n antivirus-skandering op u toestel uitvoer om seker te maak dat dit nie met malware geïnfekteer is nie.

As u in 'n kantoor of gedeelde netwerk is, kan u die netwerkadministrateur vra om 'n skandering oor die netwerk uit te voer op soek na verkeerd gekonfigureerde of besmette toestelle.

'N Ander manier om te voorkom dat u hierdie bladsy in die toekoms kry, is om die Privacy Pass te gebruik. Kyk na die blaaieruitbreiding in die Chrome-winkel.

Cloudflare Ray ID: 4f88efa55a3dc442 • U IP: 5.18.177.131 • Prestasie en sekuriteit deur Cloudflare

Persoonlike ervaring

'N Paar jaar gelede ry ons deur 'n baie afgeleë woud, naby die piepklein dorpie Espoya. Stad langs Capellades, in die provinsie Barcelona, ​​het ek in 'n hoek van 'n klipperige paadjie gehardloop 'n wilde kat sit op 'n dik ou boom.

Ek hoop dat die groot kat soveel bang was as wat ek is, dat ek dink ek het 'n paar maande van die lewe verloor as gevolg van die angs wat ek gevang het.

As ek na foto's kyk of sy herinnering in die verte tuis sit, sien ek 'n pragtige en kragtige dier. Maar om dit te vind met 'n bult van vier of vyf meter en bo jou kop, kan ek jou verseker dat dit 'n ietwat spoggerige ervaring is. Daardie ysige voorkoms bewe my nog steeds.

Op daardie oomblik Ek het nie geweet hoe om haar ongetwyfelde skoonheid te waardeer nie. Die gesegde lui: "Die dinge is, afhangende van die glas waardeur jy kyk."

Wildekat spesies in Spanje

In Spanje is daar drie soorte wildekat:

In die noordelike en Mediterreense gebied van die Iberiese Skiereiland is die eksemplare van die Felis silvestris silvestris, Dit is die tipiese verskeidenheid Mediterreense woud.

Die monsters daarvan word digter versprei deur die Cantabrische kroonlys en die Pireneë. Op hierdie plekke woon dit bladwisselende woude en alpine rotse. Hulle voed hoofsaaklik op voëls en wilde knaagdiere. In die Middellandse See-helling is die bevolking van wilde katte kleiner as gevolg van die groter menslike digtheid.

Die wilde kat van die middestad

Die wildekat wat die sentrale gebied van die Iberiese Skiereiland bewoon, is die subspesie Felis silvestris tartessia.

Hierdie wilde kat is groter en bont donkerder as die perifere wildekat. Miskien is dit omdat hierdie kat die konyn in sy dieet integreer. Die oewer van die Duerorivier en die Tagusrivier is gebiede met 'n hoë digtheid van genoemde subspesies. Daar is ook belangrike kolonies in Andalusië.

Die wildekat op Mallorca

Op die eiland Mallorca is die subspesie van wildekat bekend as Felis lybica jordansi. Hierdie subspesies kom van die Afrika-wildekat.

sy grootte is kleiner as dié van die twee vorige subspesies hoewel nie minder mooi nie. Ons kan uitlig dat die kleur ligter is, met sanderige kleure in die pels wat korter is.

Status van die wilde kat in Spanje

Dit is 'n wilde kat Dit is 'n bedreigde spesie in Spanje. Die landbou en die uitbreiding van landelike gebiede maak die lewe vir wildekatte moeilik. Alhoewel dit wel so is dat hulle soms met wyfies van huiskatte parring, waarna hulle basters skep.

Daar is wildkatbeskermingsprogramme, beskou as fauna van spesiale belang. Ons moet duidelik wees dat dit uiters belangrik is om die spesie te versorg en te respekteer, sodat ons in die toekoms kan voortgaan om dit te geniet.

As u meer artikels wil lees wat soortgelyk is aan Wildcat verspreiding in Spanje, beveel ons aan dat u ons afdeling Curiosities in die dierewêreld besoek.

Wildekat Oorsprong

Die wildekat is die voorganger van huiskatte wat huise tans met ons deel. Dit is 'n wilde kat, 'n wilde vleisetende soogdier wat versprei word deur woude van Afrika, Amerika, Asië en Europa. Op sommige plekke het die vernietiging van hul habitatte en ander faktore daartoe gelei dat die spesie bedreig is, en opgeneem is in die lys van bedreigde spesies.

Binne die kategorie wildekat wat ons vind verskeie spesies, wat oor die hele wêreld versprei is Felis Silvestris of Europese wilde kat die benaming vir die spesies wat ons in Eurasië gevind het. Hierdie wilde kat lyk baie soos 'n huiskat, maar van 'n groter grootte en lynvormig. Die Noord-Amerikaanse spesie word genoem Lynx rufus en ons vind dit op die gebied van die suide van Kanada tot in die suide van Mexiko. Sy Suid-Amerikaanse familielid is die Luiperdus geoffroyi of geoffroy, ook in Suid-Amerika vind ons die Leopardus colocolo of kat van die grasvelde.

As ons nou op die oorsprong van die wildekat in die algemeen fokus, kan ons dit sê sy voorouer is die wildekat van Mastelli (Felis lunensis), wat gedurende die Pliocena in Europa gewoon het, eers deur die Midde-Ooste uitgebrei het en daarna na Asië en Afrika, wat meer as 10.000 jaar gelede aanleiding gegee het tot die steppe wildekat.

In Spanje word hulle tans onderskei drie subspesies:

  • Felis silvestris silvestris, geleë in die noordelike deel van die Iberiese Skiereiland.
  • Felis lybica jordansi, wat die Afrika-wildekat sou wees, en ons sal dit op die eiland Mallorca vind.
  • Felis silvestris tartessia, wat 'n groter grootte en donkerder jas het as sy eweknieë en deur die sentrale en suidelike deel van die skiereiland sou strek.

Fisiese eienskappe van die wilde kat

As daar gepraat word oor die eienskappe van die wilde kat, moet daar op gelet word dat die voorkoms prakties is dieselfde as die Iberiese lyn, is dit gewoonlik onmoontlik om hulle te onderskei, behalwe vir die kleiner grootte van wilde katte. Selfs die bestaan ​​van basters tussen hierdie twee spesies is aangeteken.

Die wildekat bied dus 'n grysbruin pels, met 'n bril of gevlekte patroon. Genoemde hare is dik, dig, van medium lengte en satyn voorkoms. Die stert is langwerpig Met die ronde punt. En die eienskappe daarvan ore is groot en spits, gewoonlik met 'n rooierige onderkant.

Die liggaam van die berge is gespierd en robuust terwyl dit gestileer en buigsaam is. Vanweë sy groot grootte word die wilde kat beskou as 'n reuse kat, wat tot 8 kilogram weeg en van 5 tot 120 cm hoog is. Hul lewensverwagting is gewoonlik 6 tot 12 jaar, met monsters wat 14 jaar bereik het.

Wildekat karakter

Om 'n wilde dier te wees, is 'n eensame en stil katjie maar dat dit aggressief kan wees as die lewe bedreig word of as hy jag, omdat sy voeding op die spel is. Boonop is die wilde kat 'n dier territoriale, wat nie sal huiwer om hul habitat te verdedig nie, veral mans, wat ook hul grondgebied sal merk met skrape en urine, wat hulle slegs met vrouens sal deel en nie met ander mans nie.

Behalwe in die winterseisoen, is die wilde kat 'n nagdiere wat jag gedurende die ure na sononder. As dit egter die koue seisoen is, pas dit by die werksure van sy prooi aan en word dit 'n paar dae lank 'n dier. Hierdie detail van sy persoonlikheid laat ons sien dat hy 'n dier is pas maklik by nuwe media aan en lewenswyses, daarom is daar eksemplare wat troeteldiere geword het van gesinne regoor die wêreld. Onthou natuurlik dat die karakter van die wilde kat nie soos die van 'n huiskat is nie, sodat sy natuurlike, aggressiewe temperament kan ontstaan ​​wanneer hy / sy bedreig voel.

Kos en noodsaaklik

In sy natuurlike habitat, ooreenstem met beboste gebiede Die wilde kat, wat relatief geïsoleer is van stedelike sentra en menslike bevolkings wat deur Europa versprei is, pas sy lewe in skropland, bladwisselende woude en welige gebiede in die noordelike streek van die kontinent aan. In Spanje is dit oor die skiereiland en die Baleariese Eilande versprei.

In die natuur vreet hierdie diere op die prooi wat hulle self jag. Gewoonlik is die wilde kat voed Dit is gebaseer op konyne, hase en ander knaagdiere, hoewel hul prooi uiteenlopend is en selfs herte onder hulle kan wees. As voedsel skaars is, kan wildekatte aasvreters word en die oorblyfsels van ander diere voed. Onthou dat hulle diere is met 'n groot aanpassingsvermoë.

die wilde kat voortplantingsiklus Dit bied verskillende fases aan. Die hitteperiode duur gewoonlik van Februarie tot Maart, met inagneming van swangerskap, wat tussen 60 en 70 dae duur. Op hierdie manier sal katte van April tot Mei rommel wat gewoonlik gemiddeld drie hondjies is, geboorte gee. Die wyfies is verantwoordelik vir die versorging van die kleintjies wat tot ongeveer 9 maande oud sal wees vir die nageslag.

Aangesien hulle nie troeteldiere is nie, moet u op datum wees met die huidige wetgewer in ons omgewing om 'n wildekat as troeteldier te hê. Net so moet dit gewoonlik met die toepaslike lisensies en dokumentasie in orde wees, sowel as wilde katte; is in gevaar van uitsterwing, soos ander groot katte, so jag is heeltemal verbode, moet hul habitat respekteer en probeer om hul prooi te beëindig, wat noodsaaklik is vir hul voortbestaan.

Voorheen was die belangrikste roofdiere diere soos die wolf en die puma, maar vandag nog die grootste gevaar vir die bestaan ​​van die wilde kat is die mens, wat met die vernietiging van hul habitat en jag die wilde kat bevolkings grootliks uitgeput het. Aangesien ons mense grotendeels skuldig is, het ons die verantwoordelikheid om in hierdie verband maatreëls te tref, dus, in hierdie artikel wat bedoel is om te verduidelik "Hoe om diere in gevaar van uitsterwing te beskerm?" Ons word voorsien van 'n reeks aksies wat ons kan neem of vermy, in geval sulke skadelike aksies kan wees, om hierdie en ander bedreigde spesies te beskerm.

Wildcat Gesondheid

Gewoonlik wilde katte hulle is baie weerstandbiedende diere, maar net soos met huishoudelike blanke kan voorkom, kan dit beïnvloed word deur katagtige virus, parvovirose, kat leukemie, ongemak en toestande wat veroorsaak word deur parasiete, wat gewoonlik versprei word deur die knaagdiere waarop hulle voed, of uit die omgewing. wat leef As 'n wilde dier, moet ons ook nie die sterftes vergeet as gevolg van natuurlike oorsake of gevegte tussen wilde katte wat ernstige infeksies en bloeding kan veroorsaak nie.

Ons benut die geleentheid om die belangrikheid daarvan te benadruk om na professionele persone in die geval te gaan vind 'n gewonde wildekat of siek In sulke gevalle word dit aanbeveel bel die owerhede, kontak boswagte of gaan direk na die sentrums vir herstel van wild om die bevinding in kennis te stel en hulle te laat sorg vir die dier se gesondheid.

Wildcat: Kenmerke

Met klein verskille, deel elkeen van die subspesies die meeste van die eienskappe wat hulle van ander katrasse onderskei.

Die kleur van hul pels is grys, met 'n bruin kleur wat hulle maklik onderskei. Hulle het ook donker strepe wat byna u hele liggaam bedek, behalwe die buik.

Die stert is baie langwerpig met 'n afgeronde swart punt en met minstens drie swart ringe daaraan gesluit. Dit het groot en puntige ore.

Wildekat: Grootte

Die liggaam van die wilde kat is sterk en gespierd, met 'n afmeting wat dit as een van die grootste soorte beskou, wat tussen 4 en 12 kilogram kan weeg en tot 125 cm hoog kan wees. Boonop is die mannetjie groter as die wyfie, met 'n verskil tussen 15 en 25%.

Hul oë is gewoonlik groen of amber, met 'n vertikale leerling en in die algemeen is hul lewensverwagting tussen 6 en 12 jaar, met sommige gevalle waar hulle 15 jaar oud was.

Binnelandse wildekatgedrag

As 'n wilde spesie, is sy houding kalm en eensaam en ontwyk hy vanweë sy groot oorlewingsvermoë. U kan menslike geselskap vermy deur uself in gevaar te beskou en aan te val as u sien dat u integriteit bedreig word.

Die wilde kat is 'n groot jagter van konyne, knaagdiere en voëls, wat 'n groot deel van hul voedsel uitmaak. Sy metode om dit te bewerkstellig is om sy bewegings op die mees diskrete stealth te baseer en te wag totdat sy teiken binne bereik is om aan te val.

Die territoriale karakter laat dit krap of urineer om sy habitat te verdedig, wat in die geval van mans slegs met ander wyfies sal deel.

Dit is 'n nagdiere wat op die alledaagse oomblikke optree om menslike teenwoordigheid te vermy, hoewel dit in staat is om by die omgewing aan te pas, aangesien dit gedurende die winter gedurende die dag kan vertrek om makliker prooi te jag.

Wat die woeste kat betref, word sy teenwoordigheid veral versprei deur die woude van Spanje, Frankryk, Duitsland en Italië, hoewel dit as 'n geselskapsdier aangeneem kan word, met inagneming van die reeds genoemde aspekte van sy gedrag.

Die belangrikste siektes van die wilde kat

Feline coronavirus is die grootste bedreiging van wilde katte in die vorm van siektes, sowel as ander patologieë soos katleukemie, distemper of parvovirosis. Hulle kan ook toestande kry van die knaagdiere waarop hulle voed of die omgewing waarin hulle beweeg.

Daar moet egter ook daarop gelet word dat dit, aangesien dit 'n wilde spesie is, deur beserings beïnvloed kan word as hulle met ander katte of diere van verskillende spesies sukkel, wat beserings kan veroorsaak wat hul gesondheidstoestand vererger.

Basiese versorging van die Wildcat

Deur 'n wilde karakter te hê, baseer die wildekat sy basiese sorg en oorlewing op sy eie besluite.

Die natuurlike habitat bestaan ​​uit gebiede met ruigtes, bladwisselende woude en vogtige gebiede in die noorde van die gebied.

Daarom moet ons benadruk dat hul voeding in die natuur basies is wat hulle daarin slaag om te jag: hase, konyne of voëls. Soos ons al voorheen genoem het, is dit diere wat kan aanpas by die verskillende omstandighede wat mag ontstaan, sodat wat die wilde kat eet te alle tye by sy veranderende omgewing sal aanpas.

Wat die voortplanting betref, kom dit meestal voor in die eerste maande van die jaar; wyfies baar gewoonlik in April of Mei in boomholtes of rommel wat gewoonlik uit 3 of 4 hondjies bestaan.

Die seksuele volwassenheid van die wilde kat word op tien maande ouderdom bereik, nadat hy 'n paar weke tevore onafhanklik van die moeder se sorg geword het.

Op soek na hul lewensbestaan ​​in die natuurlike omgewing, speel die mens 'n fundamentele rol en probeer hy nie hul habitat beëindig om dit te waarborg nie.

As u besluit om 'n wildekat aan te neem, moet u baie burokratiese aspekte in ag neem om dit uit te voer, aangesien die besit daarvan 'n reeks lisensies en dokumentasie benodig, aangesien dit 'n wilde en bedreigde dier is. Afgesien van hierdie prosedures, moet u geduldig wees met hom in sy aanpassing by die huislike omgewing en hom die grootste sorg gee wat 'n huiskat benodig vir sy gemak.

Nuuskierighede van die wilde kat

  • Dit is waarskynlik dat u nie bewus is van die fisieke en karakteragtige aard van die wilde kat met die Iberiese lyn nie: hulle is net kleiner as die eerste, maar hulle het algemene eienskappe wat ooreenstem met die spesie, ook in gevaar vir uitsterwing.
  • Alhoewel die verskil in grootte nie geloofwaardig lyk nie, is die waarheid egter dat die wilde kat groot vermoë het om ouer diere, soos takbokke, te jag. Hierdie spesie kom betyds in sy voedingsdieet voor.

As u besluit om 'n wilde kat te kry, is dit 'n opsie wat deur katliefhebbers gebruik word vir sy unieke karakter, hoewel u die dokumentasie wat u moet voorberei, moet in ag neem om alles in orde te hê en u gemoedsrus te geniet.

Eienskappe en identifikasie van die wilde kat

Hierdie wilde kat is soortgelyk aan die huiskat en, hoewel hy groter is, herinner hy aan groot katrasse weens sy robuustheid, wat sewe kilogram kan weeg. Daarbenewens is die kop in verhouding tot die liggaam groter in die wilde kat as in die binnelandse een, met effens kleiner ore.

Hulle het 'n geelbruin kleur aan die agterkant van die ore en snoet, terwyl die hare op die oë en die vibrisas groter en breër is as dié van die huishoudelike, wit en effens droppy. Die oë is nie so wisselvallig soos die huiskat nie en het dikwels liggroen en amber kleure, sy neus is pienk.

Hulle bied verskillende merkwaardige tekeninge aan, gewoonlik in die vorm van strepe: die wilde katDit het twee strepe op die wange wat in die oë gebore word, verskeie strepe wat uit die nek kom, donker gestreep aan bene en stam, en verskeie ringe aan die stert wat in swart eindig. Normaalweg het hulle ook 'n ruglyn wat langs hul ruggraat loop, en soms 'n wit kol op die bors.

Die wilde kat kan met die huiskat hybridiseer, so sy basters kan tot verwarring lei en die suiwerheid van die spesie in gevaar stel. Dit is die rede waarom huiskatte sonder neutering hul herstel herstel.

Wildcat-eienskappe

die WILDCAT of lynx(Lynx rufus) Dit is 'n mediumgrootte katlyn wat tussen 5 en 12 kg weeg. Die kleur van die boonste deel van u liggaam kan wissel van 'n gryserige kleur tot 'n rooibruin, en in die meeste gevalle het dit kolle in die vorm van tandestene.

Die buik en sy onderste dele is altyd 'n ligter kleur as die res van die liggaam. in Florida, Verenigde State, is individue gevind melanistiesedit wil sê, hulle is heeltemal swart. Die kenmerke wat die lede van hierdie genre definieer, is: die kort stert, ongeveer 15 cm lank, en die haarverlenging as 'n kwas aan die bokant van sy ore.

blykbaar, laasgenoemde dien om meer presies vas te lê waar hul prooi is. Anders as ander wilde katte, is dit gereeld om hierdie katte lank langs die sypaadjie of sypaadjie te sien waarneem om moontlike prooi op te spoor deur hul akute ouditiewe gevoel.

Wildcat Gedrag

Hierdie nagdiere word teen sononder en sonsopkoms in grasvlaktes gesien. Dit is afsonderlike diere, wat in die geval van mans enkele kilometers elke dag beweeg, terwyl wyfies territoriaal is en op dieselfde plek bly, iets wat herinner aan die gedrag van sommige groot katte.

Hulle kos is hoofsaaklik gebaseer op klein knaagdiere en voëls, hoewel hulle in staat is om hase te jag, en soms kan hulle op amfibieë of sommige ongewerwelde diere wei. selfs Daar is aantekeninge oor hoe die wilde-katkisbok op hertbokste kan jag, iets wat dit onderskei van sy familielid.

Ondanks hierdie groot verskil, die waarheid is dat die wilde kat baie soortgelyk aan die huiskat jag, en dit is selfs moeilik om die oorblyfsels van hul prooi te onderskei van dié van hierdie dier, want dit laat ook die bene van mediumgrootte diere agter, anders as ander vleisetende diere soos die rooi jakkals.

Wat die voortplanting betref, word die wilde kat aan die begin van die lente gepaar en die kleintjies word aan die einde hiervan of reeds in die somer gebore. Dit is die vroulike vrou wat die rommel versorg, gewoonlik vier klein katte wat ongeveer vyf maande by hul ma sal woon.

Hoe voer jy die wildekat?

die dieet van die wilde kat bestaan ​​hoofsaaklik uit haas achtigen (hase en hase) en knaagdierehoewel dit soms waag om groter diere, soos jong, te jag witstert takbokke en dié van kraag peccary.

Die ekologiese funksie van hierdie kat in die beheer van knaagdier- en lagomorfpopulasies is van uiterse belang, beide vir die ekosisteem en vir boere en boerderye, hoewel hulle dit soms nie verstaan ​​nie.

Alhoewel dit meestal as 'n naglewende karnivoor beskou word, is die wilde kat egter een van die Amerikaanse kruine met die meeste bedagsaktiwiteite. Daarom is dit nie ongewoon om dit soggens en teen sononder aktief te hou nie.

sy verspreidingsgebied Dit gaan van die suide van Kanada na die sentrale deel van Mexiko. Hy woon graag in skropland en in woestynagtige plekke, hoewel dit ook in streke met denne en eikehout aangetref word. Dit is baie skaars om bevolkings van hierdie katte op plekke waar die bos dig is te vind, omdat dit meer oop land verkies.

Dit is een van die oorsake waarom hy nie in die Mexikaanse trope woon nie, en ook nie in die suide van Mexiko of in Sentraal-Amerika nie. Die lewe van wilde katte is eensaam en kan slegs as 'n paartjie tydens die dekseisoen gesien word.

Wildkat-habitat en bewaring

Die Europese wildekat bewoon die woude van groot dele van Europa: Die verspreiding daarvan bevat die woude van groot dele van Spanje, maar ook van Frankryk, Duitsland, Skotland, Turkye of Italië. Die wilde kat kom egter nie in die Verenigde Koninkryk, Ierland, Ysland of die Skandinawiese Skiereiland voor nie.

Voorheen was hulle baie meer volop, maar dit wil voorkom Die gebruik van gifstowwe en plaagdoders, benewens die menslike beheer van volumes en ander knaagdiere, het die wilde kat 'n skaars dier gemaak. Soos ons genoem het, maak hybridisering met wilde huiskatte die genetika van die spesie in die gedrang, en dit is dat die wilde kat 'n geweldige plaagbestryder is, net soos die uil.

Die wilde kat word dus een van die laaste wilde katte in Europa, saam met die verskillende soorte lynx wat hierdie kontinent bewoon, die laaste verteenwoordiger van die kwaai katte wat eens hierdie streke oorheers het.

Afgestudeer in Veeartsenykunde deur die Universiteit van León (2018). Spesialisasie in biologie en primaatgedrag (Natuurlewe Biologie) deur die Girona Universiteit.

Hy het aan verskillende kursusse en konferensies deelgeneem:

  • XVIII AVAFES-Zaragoza-konferensie oor primatologie van die Vereniging AVAFES-Zaragoza (2014-2015).
  • VI siklus van konferensies van die Eksotiese en wilde fauna van die Vereniging AVAFES-Leon (2014-2015).
  • Internasionale Dae van Natuurpatologie georganiseer deur die AVAFES León Association (Mei 2016).
  • X Teoreties-praktiese kursus in die primatologie: die Kommunikasie in primate in die Rainfer Primate Rescue Centre (April 2017).
  • III Kursus van Hurones-kliniek van die AVAFES-León-vereniging (2014-2015).
  • Kursus "Biodiversiteitskrisis, bewaring en bedreigde spesies ”van La Jurbial Environmental Services en Universiteit van León.
  • Kursus "Natuurlike dierewelsyn in gevangenskap”Georganiseer deur Avafé León (Februarie 2017).
  • MOOC-kursus van “Omgewingsuitdagings in 'n veranderende wêreld'Van die Universiteit van Navarra (Desember 2016).
  • MOOC-kursus van “Erkenning en hondsemosie'Van die Duke Universiteit (Februarie 2017).
  • MOOC-kursus van “Inleiding tot bewaring"van United for Wildlife (2015).

Eugenio Fernández Suárez is veearts met ervaring in wildbestuur en met spesiale klem op primate. Hy het met verskeie saamgewerk heiligdomme en onthaal sentrums van fauna in Spanje, en het spesiale belangstelling in die dierlike gedrag, dierewelsyn en wetenskaplike en omgewingsverspreiding deur verskillende projekte. Vrywilliger inDie Bos Dieretuin (Oviedo).

Die jak is 'n soort bul wat in die groot hoogtes van Tibet woon, tussen 4000 en 6000 meter hoog, waar dit beide in die wilde en gedomestiseerde toestand is. Die IUCN beskou die yak as 'n spesie in ...

Die vicuña is 'n dieresimbool van Peru. Dit is in hierdie land waar die belangrikste bevolkings van Vicuña geleë is, in die Andesberge, op 'n hoogte van meer as 3000 meter. Die vicunas is kameel-soogdiere, ...

Die Australiese kontinent is onder meer bekend vir sy buideldiere. En miskien is die dier waaroor ons praat een van die mooiste en verteenwoordigendste: dit is die oostelike waló. As jou naam nie lui nie en jy wil ...

Hoë berggebiede kan onherbergsame woonplekke lyk. Maar die waarheid is dat hulle vir baie fauna en flora die ideale habitat vorm: dit is die geval van die dier wat ons, die verkleurmannetjie, beset. Lees verder om meer uit te vind ...

Kinkajúes is klein soogdiere wat van naggewoontes gebruik maak. In hul wilde toestand spandeer hulle die meeste van hul tyd in die oerwoudtakies. Alhoewel hulle op 'n manier soos ape lyk, is hulle eintlik nouer verwant ...

Die witkop dolfyn is endemies aan Nieu-Seeland. Die wetenskaplike naam daarvan is Cephalorhynchus hectori, wat daartoe lei dat dit bekend staan ​​as die Hector-dolfyn. Eienskappe van die witkop dolfyn Dit het die kenmerkende robuuste liggaam ...

Hoe is die voortplanting daarvan?

Hulle het die hele jaar deur die nageslag van hierdie katte gerapporteer, maar in Mexiko is dit in die somer wanneer u die nuus het oor die grootste aantal rommel wat gevorm is van een tot vyf hondjies.

Die kleintjies woon by hul ouer totdat hulle 'n ouderdom van een jaar bereik, en na hierdie periode word die hondjies deur hul moeder uit hul gebied verdryf en begin 'n dwaallewe wat in die geval van jong mans 'n moeilike toets word, want Om in 'n omgewing te woon en u aksieprogram te skep, is dit nodig om 'n ander volwasse man te verplaas.

Die ruimtebehoeftes (tuisomgewing) wat die wilde kat benodig om te oorleef, is baie wisselvallig. Die studies wat uitgevoer is, verskil in gerapporteerde waardes wat wissel van 200 tot meer as 30 duisend hektaar, afhangende van die beskikbaarheid van habitat, damme en ander faktore.

In die studie wat ons in Tamaulipas uitgevoer het, het ons gemiddeld huishoudelike groottes van duisend tot 2.000 hektaar gevind. Onder die ses soorte katte wat in Mexiko woon - Jaguar, Jaguarundi, Ocelot, Margay, Puma en Wildcat - laasgenoemde word as die minste bedreig beskou.

Dit is steeds moontlik om dit met 'n spesiale permit te jag, en hoewel sy vel op 'n sekere tyd kommersiële waarde gehad het, is dit weens die klimaatstoestande van ons land nie heeltemal geskik vir die pels nie. Eintlik gebeur dit dat hy gejag word sodra hy ontdek word, in die verkeerde opvatting dat dit 'n bedreiging vir huisdiere uitmaak. Die skade wat hierdie kat aan beeste kan veroorsaak, is egter baie sporadies.

Die grootste vyand van die wilde kat: die mens

In landelike gemeenskappe waar hulle nog bestaan, kom daar gereeld verhale voor waar die wilde kat voorkom as 'n bloeddorstige skurk, veral dit gebeur onder skaapwagters. Hulle sê dat hierdie dier nie tevrede is met die aanval van 'n enkele skaap nie, maar dat hulle verskeie diere in een nag kan doodmaak.

Toe ek daaroor navraag doen, kon ek nooit ware aanduidings vind dat dit herhaaldelik gebeur het, of selfs dat dit ooit gebeur het nie. In sommige landelike gemeenskappe word daar gemeen dat hierdie kat medisinale eienskappe het, en daarom word hulle onoordeelkundig gejag.

Sulke gedrag van die mens het daartoe gelei dat die wilde kat nie volop is op die plekke waar hy woon nie. Onthou dat hierdie kat in Mexiko sy suidelike verspreidingsgrens vind, dit nodig is om maatreëls in te stel om die huidige toestand in die natuur te beskerm.

Pixabay

Op soek na die wilde kat

Ek was in die noordelike deel van die deelstaat Tamaulipas en volg 'n wyfie uit WILDCAT waarna ons 'n radiosender in die nek geplaas het. Dit om hul bewegings in die natuur te meet.

Omdat die toestel nie goed werk nie, het ek die middag besluit om dit op te spoor en, indien moontlik, op te let, om seker te maak dat dit gesond is.

Die eerste ding wat ek gedoen het, was om na haar te soek op die plek waar sy die beste wil rus: 'n bos huizaches omring deur 'n wei van gesoute gras. Alhoewel die sein wat deur sy radio oorgedra is, redelik swak was, kon ek dit opspoor en was dit blykbaar in die bos.

Ek klim uit die vragmotor. Toe stap ek stadig en stil deur die gras totdat ek ongeveer 40 meter bereik het. Toe ek nader kom, word die sein sterker, maar die polse dui aan dat die wyfie nie aktief was nie. Toe begin ek 'n geluid maak met my lippe, soortgelyk aan die alarm se geskree.

Skielik begin ek op my radio-ontvanger hoor dat die bergkat aktief is en vinnig in my rigting nader. Die sein het al hoe sterker geword, en ek skakel my ontvanger af en terwyl ek die knaagdier geluid maak, Het ek dit met die lens van my kamera begin soek. Dit was toe ek die waarskuwing sonder waarskuwing agter 'n mogote de zacate kon sien, net vyf meter van waar ek was.

'N Gelukkige ontmoeting

Aanvanklik het ek gedink dit is 'n droë blaar, maar toe ek sien dat dit van agter na voor beweeg, word ek waaksaam en toe ek my lens in daardie posisie fokus, ontdek ek die oog wat na my tussen die lemme van gras kyk. Ek kon nie help om te dink dat wat ek gesien het, die laaste visioen van baie prairiediere kon gewees het voordat hulle gewelddadig in die kloue van hierdie kat gesterf het nie.

Terwyl sy voortgaan om knaagdiere te maak, begin die wyfie haar kop uit die hondjie skuif totdat dit heeltemal blootgestel is. Sy blik was verwarrend, hoewel hy my gesien het, kon ek nie identifiseer watter soort lewende wese ek was nie, omdat die kamera my gesig heeltemal bedek het. Wetende vooraf dat hierdie misdrywe, as hulle nie in die hoek of beseer is nie, totaal onskadelik vir die mens is, sy verbasing het my groot opgewondenheid veroorsaak, want waar die kat gehoop het om 'n beseerde dier te vind, was daar iets wat volgens hom "geen kop gehad het nie".

Ek het die kamera stadig begin sak en ek kon sien dat sy oë wyd oopgaan, hy het my ontdek en besef wat aangaan. Toe hy my dophou, begin hy baie stadig terugtrek, stap vir stap, totdat hy agter die mogote wegkruip. Sodra hy gevoel het dat hy buite my sig is, het hy weggehardloop, en met drie lang spronge het hy die rand van die bos bereik waar hy so vinnig verdwyn het as wat hy aangekom het.

Pixabay

Video: Amos Winter: The cheap all-terrain wheelchair (Mei 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send